Погляд з Калічанки – 14: А чи були вибори?

Холодний осінній вітер, який знявся на Калічанці зранку 16 листопада, розвіяв останні сумніви в тому, що чернівчан чергового разу обдурили. Матриця ні фіга не перезавантажилася! Не хоче. Вперто і тупо. А скоріш за все їй просто не дають.

Чому? Над цим вже декілька суток б’ються кращі голови краю і всі вони в принципі не помиляються.

Почну з того, що у досить напружено обраного Каспрука так і не додалося легітимності. Свою думку висловили 64% тих, хто прийшов на вибори, а це менше ніж 29% чернівчан. Простіше кажучи, він настиг стелі. Більше вже не буде. Тріумфу не вийшло. Та і не могло вийти.

Ну, а що Віталька? А йому не звикати бути нелігітимним. Він просто взяв своє.

Отакі, власне, вибори.

Що далі?



(автор фото Чернівцький промінь)

Враховуючи дуже обмежену здатність Каспрука до діалогу та компромісів, тепер він буде й далі набундючено мовчати, вперто слідуючи смскам від бабці-повитухи Карімової чи як її там. Це у тактичних питаннях. А у стратегічних, кадрових та шкурних буде слухати тих, хто й досі вважає себе в Чернівцях хазяями. Але не самих чернівчан. Двох нардепів “с большой дороги” із переплутаними виборчими округами, які вже все в місті вирішили, всіх навчили, бо лише вони знають політологію. Один заочно і давно, а інший – по молодості, із розповідей “очєвідцев”.

В наслідок еволюційних зусиль з різних боків, як передбачають місцеві спостерігачі від старєющего Кобевка до молодого Шморгуна, все закінчиться за кілька місяців ритуальним викиданням знову обраного із крісла, яке вже давно виявилося для нього завеликим.

А до цього нас чекає великий передноворічний перфоманс із виборів секретаря, призначення заступників тощо, які відбудуться скоріш за все без участі самого Каспрука, бо це все вирішуватиме не він і не в Чернівцях.

Самим чернівчанам залишаються обмануті сподівання. Вони так само відсторонені від влади і продовжують жити у паралельному світі. Хто в центрі, хто на Южці, хто у “царських селах”, хто на Калічанці.

Під час самих виборів, крім підкупу та іншого, відбувалося просте пікерування між опонентами під гаслом “сам дурак”. В Чернівцях як не було, так і нема кандидатур, та і політичних сил, які можуть їх виховати і своєчасно висунути. Пєчалька — Якимчук, яка ще лише вчиться, не зрозуміло звідки випливлий “батьківщинівець” Пуршага та жменька маргіналів, що помилилися містом.

Нічого не змінилося у новообраній раді. Майже ті ж обличчя та ті ж розклади. Будемо свідками тієї ж “внутрівідової” боротьби, хоча і без Козлової. Бо Козлова — окремий вид. Лексусоподобні. Бешлей, Чесанов, Чинуш. А хіба ви когось іншого пам’ятаєте? То ж все те ж.

Майже та ж картинка була б, якби обрали Вітальку. Тільки в інший бік. Там також є свої карімови, упертість та пафос. Просто інший клан. Не гірший і не кращий.

Чернівці не захотіли обирати нове ще 25 жовтня, тому залишаються Сєніною провінцією. Чернівці – сіни держави. Його долю і далі будуть вирішувати в кращому випадку і поки що в Києві. Не найкращі, а ті ж самі.

Так нам всім і треба!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте