Погляд з Калічанки – 13: Мода на передвиборчу соціологію, або У Чернівцях немає кандидата, який переможе у першому турі

Вчора у почтові скрині я і мої сусіди на Калічанці отримали ось такі папірці із результатами соціологічного дослідження.(Ось посилання на файл https://drive.google.com/file/d/0B9Umt_6XxJcAVS1uSWdjazBiYXM/view?usp=sharing) Почитала, відсканувала, подивилася, з усіх боків порозглядала  і виглядає на те, що це може бути правда. Відкрила Букінфо, а там інше дослідження http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=66764  і вирішила порівняти.





 Порівняння звичайно річ невдячна, та ще й перед виборами. Насамперед почнемо із організації. Мені добре відомі люди, які входять до складу такої установи як Центр соціологічних досліджень ФТФ ЧНУ та Громадської організації «Інститут місцевого самоврядування». Маю певне відношення до Чернівецького національного університету, тому добре знаю, хто такий В.Докаш і його «маладая каманда». Яким ресурсом робляться опитування і хто їх основний замовник. Останні кілька років Докаш дуже приятелює з паном Курком,  який теж був колись викладачем ЧНУ, а тепер іще пару днів — просто перший заступник голови обласної ради із невідомими обов’язками. Неодноразово на замовлення Курка, Докаш «малював» опитування. Тому мені дуже очевидно, що за результатами його дослідження в нас мером буде Олексій Каспрук.

Я не знаю, що собою являє незалежна громадська організація «СОЦІОСТРІМ», які люди туди входять, як проводилося опитування і мене навіть не цікавить їх достовірність. Але на мою думку тут результати більш реальніші.

Соціологічне опитування це науково розроблена методика, правильно складена вибірка і професійність тих хто опитує. А в Докаша опитування проводять студенти, яким видають по 50 анкет і за два дні безкоштовно необхідно опитати таку кількість людей. Навіть неодноразово була свідком того як у скверику біля університету студенти «нашвидкоруч» робили опитування і самі заповняли анкети.

Кожного разу вибори, це не просто галочка в бюлетені, а можливість замислитися, хто що зробив для твого міста, села, району. А тим, хто хоче утриматися за крісла, стати депутатами нечесним шляхом ще раз продумати чи це того варто.

Не живіть ілюзіями – ми все пам’ятаємо!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте