Погляд з Калічанки – 12: Хто таки бреше? Чи «на злодієві шапка горить»

Нещодавно опублікувала пост про закриття в центрі Чернівців сізо, яке анонсував на День міста Арсеній Яценюк. Не хочеться повторюватися, але є чимало «але».

Сьогодні переглядаючи кабмінівські «новини» тобто «настанови», надибала цікаву річ від 7 жовтня 2015 р. № 1066-р «Деякі питання реформування системи функціонування установ виконання покарань та слідчих ізоляторів».  (http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248552684) Пунктом першим цього славетного документу визначається «Погодитись з пропозицією Державної пенітенціарної служби щодо ліквідації Чернівецької установи виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби в Чернівецькій області (№ 33) у зв’язку з аварійним станом будівель і споруд, у яких розміщена зазначена установа, та її розташуванням у безпосередній близькості до історичного центру м. Чернівців, об’єктів, що належать до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та навчальних закладів.

Державній пенітенціарній службі відповідно до законодавства розробити та затвердити план заходів з ліквідації Чернівецької установи виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби в Чернівецькій області (№ 33).»
 

Виявляється працівники самі просили, щоб установу зарили. Аварійний стан!? Кожного дня проходжу повз установу і не бачила у метрових стінах тріщин та явних ознак «аварійного стану». Оце такої???

Але як кажуть в народі і в нас на Калічанці «на злодієві шапка горить». На прес-конференції народний депутат Максим Бурбак каже наступне «- Тюрма зачинена, треба буде будувати нову. Буде проведений відкритий аукціон. Інвестор, який візьметься будувати нову тюрму, за погодженням з міською радою буде думати, що робити. Земля належить міській раді, тому усі питання треба буде з нею погоджувати. Але це тривалий процес.»

Через абзац йдеться «А нам з Федоруком це боліло і ми написали до міністра юстиції Петренка листа з проханням перенести тюрму з центра міста». А в розпорядженні написано, що працівники самі просили. То де знайти правду???

Під цим повідомленням головний редактор інтернет-порталу Юрій Чорней подає коментар міського очільника для «Молодого буковинця» з цієї теми. Ніколи не вважала себе блондинкою, і від природи брюнетка, але чогось таки знову не розумію.

Так от, що каже наш мер «Будівля перебуває у власності держави. Ми запропонували під установу земельну ділянку в іншому місці для будівництва нового приміщення. Йдеться не про в’язницю — ми проти того, щоб у місті була установа відбування покарань. Йдеться про слідчий ізолятор, який мусить у місті бути. Наразі перенести установу немає куди. Треба спочатку провести конкурс з пошуку інвестора, який збудує на виділеній ділянці відповідне приміщення, куди й переїде СІЗО. А на це потрібен час і чималі гроші (!!!), отож поки що все залишається по-старому.» (читайте самі http://buknews.com.ua/page/u-tyurmi-v-tsentri-chernivtsiv-maly-utrymuvaty-42-dovichnykh-viaznia-nardep-burbak.html).

Каспруку порібен час і гроші, а Бурбаку і Федоруку  вже потрібне приміщення. Так от як «дбають» про нас і наживаються нардепи!!!

Чернівці прекрасне місто, яке має видатних митців, славетну історію, але з ґаздами не все гаразд. Одні дерибанили, але не встигли все прихватити, а інші хочуть, але якось нездало, як кажуть на Буковині виходить. От так і живемо. Головне на вибори прийти, галочки поставити. А далі «як карта ляже»…

І знову питання: «Хто бреше?».

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте