Погляд з Калічанки – 9: Джеррі-мендері. Коли закінчується контракт

Коли у футболістів закінчується контракт, то вони, якщо комусь потрібні, укладають інший.

Якщо вони більше нікому не потрібні, то мовчки йдуть геть. Але наші місцеві футболісти від політики цього не розуміють, і вперто продовжують вважати, що комусь потрібні. Вони шукають собі нових контрактів. А їх немає. Буковинський люд бажає нових обличь та свіжих обіцянок.

Першим про необхідність переукладання контрактів сказав своїм хлопцям головний футболіст країни Яценюк. Він оголосив, що його партія на вибори пока йти не буде. Вона спочатку остаточно провалить реформи, а потім буде видко. Тому, коли вимкнулися мікрофони та пішли хлопці із камерами, він сказав, змахнувши спітніле чоло:

  •  Пацани, пробирайтеся в місцеві ради хто як може! Шукайте партії та партєйки, бо БПП нас не хоче, а УДАР як став Солідарністю взагалі обнаглєл! Назад до Юлі вороття нема. Я вас тут прикрию до 25 балачками про те, що ми, тіпа, зосередимося на реформах, а ви давайте!

І пацани почали давати. Фронтовик і спеціаліст із історії КПСС Курко почав дзвонити всім навколо себе, шукаючи тих, хто приютив би його та потім висунув. Дійшов аж до якогось «Світлозеленого тризубу», про який ніхто ніколи не чув. Але й ті не взяли. Інші хлопці почала складати якійсь довжелезні списки безпартійних контрактників та підсовувати їх під двері Кулішу.

Інший контрактник Стецевич взагалі зайнявся джеррімендерінгом. У нас на Калічанці цього слова дотепер не знав ніхто. Та й у Чернівцях тоже не дуже того. Навіть Карімова. Але з’ясувалося, що це слово означає просто маніпуляції з виборчими округами. Такий собі політичний наперсток, вид географічного шахрайства. Вже третій день у чернівецькому інтернеті гуляє декілька варіантів майбутнього розподілу округів у місті. Там, наприклад,  можна побачити, що одна дільниця якогось округу знаходиться на Шкільній, а інша – на Южці. Уявляєте скільки треба грошей, щоб виграти на такому окрузі?

Такі гроші є лише у контрактників. Тобто у тих, хто хоче за будь яких умов контракт продовжити.

За цих умов у неконтрактників вихід один – висунути одного єдиного кандидата, бажано жінку, а всі інші підтримають – і БПП Солідарність, і Батьківщина, і УКРОП, і САМОПОМІЧ із чернівецьким обличчям, і навіть Рідне місто. Такого кандидата не переможе ніхто. Над цим уже думають у «Кнаусі». Та і у нас на Калічанці також.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте