Погляд з Калічанки

Вийшовши вчора на подвір’я свого калічанського обійстя, під впливом чергових політологічних роздумів Михайла Шморгуна, я дійшла висновків, якими хочу щедро поділитися із земляками.

Судячи з усього, місцеві вибори все ж таки відбудуться. Бо Каспрук вже відкрито не спілкується із Кушніриком, а Федорук з Каспруком. Бурбака не видно, а Фищук продовжує ходити боком, злякано озираючись, чи не наступа, часом, Куліш йому на п’яти. Взяв «низький старт» Сеничак, який напередодні чергової реформації фіскально-податковї служби вдесяте збирається стати міськом головою, але не знає ще як і якого саме міста. Якийсь Миколайчук вже наполегливо вчиться на  мера, а ще з десяток інших не зовсім адекватних партійно-безпартійних  городян, також «нагострюють» лижі в напрямку Ратуші. Тобто, поки що все починається як завжди.  

Звісно, що головна інтрига попереду, але вже можна дещо побачити та навіть помацати. Місцеві часописи навипередки вже  взялися  оприлюднювати якійсь соцопитування. Ну як вони в Чернівцях робляться, відомо багатьом. Хто платить, той і переможець електоральних уподопань. Наприклад, рейтинг Народного фронту в краї такі «фахівці» означили аж у 8,4 відсотків, що є відвертою брехнею (див. наприклад, http://www.chas.cv.ua/26545-za-kogo-golosuvatimut-bukovinc-rezultati-socologchnogo-dosldzhennya.html).

Його немає такого! Ну, немає! Так само, як у нардепа Федорука аж 30% народної довіри. Це мабуть тому, що він не встиг розкопати вул. Б. Хмельницького, яка стала його висуванцю поперек горла. Брехня ж бо – справжня прикмета чернівецьких виборів, їх гордість та краса!

Поволі точаться розмови про персоналії. Каспрук піде – кажуть одні. Федорук піде – кажуть інші. Вєталька таки візьме реванш з третьої спроби. Якимчук переможе — вважають треті. Вона вже про все домовилася із Васею Проданом, Порошенко затвердив, Куліш не проти, округи поділили та й годі.

Всі на підйомі, життя вирує!

Лише колишні регіонали й не потрібні тепер нікому «тушки» не знаходять собі місця. Причому головним чином другі. Хвилюються, що з ними буде. Шукають собі застосування, бо час спливає, треба визначатися й діяти. Тому їх часто можна побачити купками то у «Сорбонні», то у «Кнаусі», то просто на лавиці парку чи скверу — нервових, збуджених, блідих. Радяться із Ільком Хочем. Він «зробив» усіх мерів в Чернівцях. «Зробить» і нині.

Шкода їх, як і всіх укропівців, ударівців, народних контролерів та інших  збитих льотчиків та політичних невдах.

Але будемо придивлятися. Хтось обов’язково випливе. Цікаво хто? Мудрі чернівчани, тримаючи дулю у кишені, вміють таки розрізнити де біле, а де чорне, і хто кому “п*ц” і хто кому Рабінович.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте